standard-title Η ΝΤΑΜΟ METALTEK

Η ΝΤΑΜΟ METALTEK

Η αρχή και τα πρώτα βήματα

Η αρχή γίνεται το 1973 με την ίδρυση της ομόρρυθμης
εταιρείας ΑΛΟΥΜΙΝΟΤΕΧΝΙΚΗ Ο.Ε. με ιδρυτικά μέλη τους Αλέξανδρο Νταγιόπουλο, Λευτέρη Νταγιόπουλο, Γρηγόρη Μόσχο και Παναγιώτη Μόσχο.

Η εργαστηριακή της μονάδα στεγάζεται στη συνοικία Ράχη Καλαμάτας σε εγκαταστάσεις επιφάνειας 370 τ.μ. με βοηθητικούς χώρους 150τ.μ.

Το 1989 η εταιρεία αποκτά επιπλέον χώρο με στόχο την δημιουργία μιας σύγχρονης ιδιόκτητης μονάδας.

Το 1995 το όραμα των ιδρυτών γίνεται πραγματικότητα, και η εταιρία μετονομάζεται ΝΤΑΜΟ ΑΒΕΤΕ. Πραγματοποιούνται τα εγκαίνια της νέας μονάδας σε ιδιόκτητο οικόπεδο στη θέση Παλιάμπελα στα Ν.Δ. της Καλαμάτας, συνολικής επιφάνειας 7.000 τ.μ., με στεγασμένη επιφάνεια συνολικού εμβαδού 1.200 τ.μ. που περιλαμβάνει διοίκηση και γραφεία, τη νέα εργαστηριακή μονάδα εξοπλισμένη με τα τελευταίου τύπου μηχανήματα επεξεργασίας προφίλ αλουμινίου-σιδήρου εγκατεστημένης ιπποδύναμης  120 HP και βοηθητικούς χώρους.σιδήρου εγκατεστημένης ιπποδύναμης 120 HP και βοηθητικούς χώρους.

Το 2007 ακολουθώντας το όραμα για διαρκή εξέλιξη και συμβαδίζοντας με τις ανάγκες της αγοράς, η ΝΤΑΜΟ ΑΒΕΤΕ, προχωρά σε περαιτέρω αναβάθμιση τεχνολογικού-μηχανολογικού εξοπλισμού, εγκαθιστώντας CNC κέντρο επεξεργασίας αλουμινίου (ένα από τα πρώτα πανελλαδικά), παράλληλα με την τοποθέτηση ενός ακόμα πριονιού διπλής κεφαλής της εταιρείας EMMEGI.

Η εμπειρία της εταιρίας και του προσωπικού της στις κατασκευές, σε συνδυασμό με της αύξηση της παραγωγικότητας, τη βοηθά να θέσει γερά θεμέλια στο νομό Μεσσηνίας και να επιτύχει την κατοχή του μεγαλύτερου μεριδίου της αγοράς στο χώρο.

Παράλληλα η γραμμή παραγωγής διευρύνεται με νέα προϊόντα (όπως π.χ. μεταλλικές κατασκευές βαρέως τύπου), τα οποία έτυχαν καθολικής αποδοχής από τη διευρυμένη αγορά της περιοχής.

Από το 2013 μέχρι σήμερα, η εταιρία ενισχύεται με την προσθήκη «νέου αίματος». Επανδρώνεται με τα 2ης γενιάς στελέχη στη διοίκηση.
Τον Νίκο Νταγιόπουλο Οικονομολόγο/Διευθύνοντα Σύμβουλο και τον Κώστα Μόσχο μηχανολόγο-μηχανικό ΕΜΠ/Τεχνικό Διευθυντή της επιχείρησης. Το 2015 κι ενώ η δύσκολη φάση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα βρίσκεται σε εξέλιξη, η εταιρία «βλέποντας μπροστά», αποφασίζει και πάλι να προσαρμοστεί στα δεδομένα της νέας εποχής.
Αναθέτει στην τοπική εταιρία Marketing & Επικοινωνίας MLX-Messinia Local Experts την έρευνα και μελέτη για την επανατοποθέτησή της στην αγορά, για την πλήρη ευθυγράμμισή της με τα νέα δεδομένα. Μια έρευνα και μελέτη που ολοκληρώνεται το 2016.
Η Νέα Εταιρεία που προκύπτει, παρακολουθεί τις εξελίξεις της παγκόσμιας αγοράς ώστε να είναι συνεχώς γνωστική ηγέτης σ’έναν κλάδο που έχει αναπτυχθεί εδώ και πολλά χρόνια με πάρα πολλές εταιρίες και έναν τεράστιο κατακερματισμό, που όλοι λίγο πολύ κάνουν και παρέχουν τα ίδια, τις ίδιες ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΕΣ υπηρεσίες και προϊόντα.
Η Νέα Εταιρεία δημιουργεί το καλύτερο δυνατόν περιβάλλον και τις πιο ευνοϊκές συνθήκες εργασίας, διαβίωσης, εκπαίδευσης, εξέλιξης και συστήματος αμοιβών, ώστε να είναι σε θέση συνεχώς, είτε σε μεγάλα, είτε σε μικρά έργα, να διαθέτει από έναν πολύ μεγάλο μέχρι έναν πολύ μικρό αριθμό εγκαταστατών, επιτυγχάνοντας σε κάθε περίπτωση τη μέγιστη τελική αποτελεσματικότητα.

Νέα εποχή

 – Εξελίσσεται συνεχώς βάσει των παγκόσμιων νέων τεχνολογιών! 

 – Εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα, αντοχή & εξοικονόμηση ενέργειας! 

 – Και Πετυχαίνει τις καλύτερες τιμές της τοπικής & της εγχώριας αγοράς!

Έτσι, η εταιρία που μέχρι σήμερα αριθμεί πάνω από 4.000 κτηριακές κατασκευές αλουμινίου & σιδήρου στην περιοχή, αμέτρητες μικρές & μικρότερες κατασκευές και η οποία τροφοδότησε την αγορά με πάνω από 100 ειδικά καταρτισμένους τεχνίτες, γίνεται η Νέα Εταιρία

 

ΝΤΑΜΟ METALTEK Σύγχρονη Μονάδα Έρευνας, Ανάπτυξης & Εφαρμογής Νέων Τεχνολογιών, Μηχανολογικού Εξοπλισμού και Καινοτόμων Προϊόντων Σιδήρου & Αλουμινίου.

Αποστολή της είναι να γίνει το συντομότερο δυνατό,

 – ο Νο 1 επιθυμητός εργοδότης για στελέχη, εργαζόμενους και συνεργάτες που φιλοδοξούν να είναι leaders στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία και όσο το δυνατόν πιο επιτυχημένοι στην προσωπική τους ζωή

 – σημείο αναφοράς για τις κατασκευές συστημάτων αλουμινίου & σιδήρου, όσον αφορά στην Τελειότητα των έργων που υλοποιεί, στην Έρευνα και Καινοτομία στις εφαρμογές και στην Εξοικονόμηση Ενέργειας.

Με εφόδιο λοιπόν όλες τις πιο πάνω Αξίες και όχημα την έρευνα και την καινοτομία, ανοίγει δρόμο για την κατάκτηση της Νέας Εποχής.

Της εποχής της Εξοικονόμησης Ενέργειας.
Της εποχής ΝΤΑΜΟ METALTEK.