standard-title ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ

ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ

Πάθος για τελειότητα

Το 1973 τέσσερις έμπειροι τεχνίτες του σιδήρου ένωσαν τις δυνάμεις τους για να ιδρύσουν την Αλουμινοτεχνική ΟΕ.
Τους ένωσε η τέχνη τους, η αγάπη τους για το αντικείμενο και το ενδιαφέρον τους για την επεξεργασία αλουμινίου, το οποίο τότε ήταν ακόμα στα σπάργανα. Τότε δεν υπήρχαν τα εργαλεία και οι τεχνολογίες που υπάρχουν σήμερα, αλλά το μεράκι και το πάθος τους να δημιουργήσουν αξιόπιστες κατασκευές όσο το δυνατόν καλύτερες, τους οδηγούσαν να μαθαίνουν, να δοκιμάζουν και να πειραματίζονται συνεχώς με τεχνικές και υλικά, για να πετυχαίνουν όλο και τελειότερα αποτελέσματα.
Έτσι έγιναν καλύτεροι, μεγάλωσαν την εταιρία και με αυτόν τον τρόπο γαλούχησαν όλο το προσωπικό που πέρασε από την εταιρία όλα αυτά τα χρόνια: Να παράγουν τέλειες εφαρμογές αλουμινίου και σιδήρου.
Σιγά σιγά ήλθαν και τα καλύτερα εργαλεία, αλλά το μεράκι και το πάθος για τελειότητα δεν έφυγαν. Αντιθέτως μεγάλωσαν.
Όλα αυτά τα χρόνια διαπότισαν ολόκληρη την εταιρία και δυνάμωσαν. Αυτό το μεράκι και το πάθος για τελειότητα μας οδηγούν απο το 1973 μέχρι σήμερα. Και συνεχίζουν να μας καθοδηγούν να παραδίδουμε όσο πιο τέλεια έργα γίνεται και να βελτιωνόμαστε συνεχώς εμείς και όλο το προσωπικό μας.
Εάν δεν είναι τέλειο για το σπίτι μας, δεν είναι κατάλληλο για τον πελάτη μας.

" Κύριοι, θα κυνηγήσουμε ακατάπαυστα την τελειότητα, ξέροντας πολύ καλά οτι δεν θα την πιάσουμε, γιατί τίποτα δεν είναι τέλειο. Αλλά θα την κυνηγήσουμε ακατάπαυστα γιατί κατά την διάρκεια του κυνηγιού θα τσακώσουμε την αριστεία. Δεν με ενδιαφέρει να είμαστε μόνο καλοί "

Vince Lompardi

ο καλύτερος προπονητής ράγκμπυ όλων των εποχών

Έρευνα & καινοτομία

Έρευνα

Κάθε χρόνο επενδύουμε αρκετό χρόνο, προσπάθεια και χρήματα στην έρευνα. Ενημερωνόμαστε σχεδόν καθημερινά για τις εξελίξεις στους χώρους του σιδήρου, του αλουμινίου, της ενέργειας και της οικοδομικής δραστηριότητας. Διερευνούμε για νέα προϊόντα, τεχνολογίες, υλικά, κανονισμούς, νομοθεσίες και γενικότερες κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές τάσεις και εξελίξεις στο εξωτερικό και στην Ελλάδα. Παίρνουμε μέρος σε εκθέσεις και παρακολουθούμε σεμινάρια τεχνολογίας και επιμόρφωσης, που διοργανώνονται από τις εταιρίες με τις οποίες συνεργαζόμαστε ή από άλλους φορείς. Επικοινωνούμε τακτικά με τους πελάτες για να μαθαίνουμε πόσο ικανοποιημένοι είναι από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας. Επίσης διερευνούμε πως μεταβάλλονται οι ανάγκες και οι επιθυμίες των πελατών μας, τόσο των παρόντων όσο και των δυνητικών.
Αυτή η πληροφόρηση μάς είναι απαραίτητη για δύο λόγους: Για να είμαστε κοντά στους πελάτες μας, και για να βελτιωνόμαστε συνεχώς και να καινοτομούμε.

 

Καινοτομία

Πολλοί θεωρούν ότι η καινοτομία είναι προϊόν έμπνευσης που έρχεται με κάποιον άγνωστο τρόπο σε κάποιο μυαλό και τα υπόλοιπα παίρνουν τον δρόμο τους. Αυτοί απατώνται! Η καινοτομία είναι αποτέλεσμα σκόπιμης αξιοποίησης πληροφοριών, χρήσης της φαντασίας και ανάληψης πρωτοβουλιών για να αποκομιστεί μεγαλύτερη ή διαφορετική αξία από τους πόρους της επιχείρησης ώστε να ικανοποιηθούν οι ανάγκες, οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες των πελατών της. Στην ΝΤΑΜΟ METALTEK συχνά πυκνά σκεφτόμαστε και ανορθόδοξα. “΄Εξω από το κουτί” όπως λέγεται συχνά. Αμφισβητούμε τον συμβατικό τρόπο σκέψης και τις καθιερωμένες λύσεις κάνοντας απλές ερωτήσεις όπως “γιατί;”, “μήπως υπάρχει και άλλος τρόπος;”. Έτσι εμπλέκουμε τους κατάλληλους ανθρώπους για να αποκτήσουμε επίγνωση των αναγκών των πελατών μας και μετά απο εξαντλητική ανάλυση και δοκιμές δημιουργούμε προσχέδια και δείγματα πρωτότυπων ιδεών για προϊόντα και λύσεις. Στην συνέχεια συνεργαζόμαστε με πελάτες μας ή πιθανούς πελάτες για να τεστάρουμε την καταλληλότητά τους. Έτσι βρίσκουμε πάντα νέους τρόπους για να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας.
Ας μην ξεχνάμε:
“Είναι δύσκολο να δεις την εικόνα όταν είσαι μέσα στο κάδρο.” (John Doerr & Kleiner Perkins)

Εξοικονόμηση ενέργειας

Εδώ και χρόνια έχουμε αντιληφθεί ότι η εξοικονόμηση ενέργειας είναι ο μόνος ενεργειακός πόρος, που διαθέτουν όλες οι χώρες του κόσμου. Άλλες διαθέτουν πετρέλαιο, άλλες φυσικό αέριο κλπ, αλλά εξοικονόμηση ενέργειας διαθέτουν όλες, στον βαθμό που την πραγματοποιούν βέβαια. Είναι δηλαδή το “κρυφό καύσιμο” του πλανήτη. Αυτή η διαπίστωση έχει γίνει πια κυρίαρχη αξία για την ΝΤΑΜΟ METALTEK και οδηγεί όχι μόνο τον τρόπο με τον οποίο κατασκευάζουμε κουφώματα αλουμινίου, αλλά και την συνολική λειτουργία της εταιρίας μας.
Ακολουθώντας τις ανάγκες της εποχής, κατασκευάζουμε εδώ και χρόνια συστήματα αλουμινίου με θερμοδιακοπή για μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας. Στην συνέχεια δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στην τοποθέτηση των συστημάτων για να πετύχουμε στεγανή λειτουργία. Και αυτό γιατί οι μεγαλύτερες απώλειες ενέργειας παρατηρούνται στα παλιά κουφώματα.

Διαβαστε περισσοτερα

Διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού

4 λέξεις, που θα ακούσετε σπάνια: “Αγαπώ την δουλειά μου.”
Κάθε χρόνο περιοδικά όπως το Fortune και το Forbes δημοσιεύουν λίστες με τους 100 πιό θαυμαστούς ή επιθυμητούς εργοδότες. Δηλαδή οι εργαζόμενοι σε αυτές τις επιχειρήσεις κάθε βράδυ που γυρίζουν σπίτι φωνάζουν “Αγαπώ την δουλειά μου”;
Καμμία εταιρία δεν έχει 100% ικανοποιημένους εργαζόμενους. Εντούτοις οι εργαζόμενοι στους πιο επιθυμητούς εργοδότες φαίνεται να είναι πιο ευχαριστημένοι απο την εργασία τους απο αυτούς που εργάζονται σε άλλες εταιρίες. Και αυτό γιατί οι επιθυμητοί εργοδότες “έχουν κάτι” περισσότερο από αυτούς που δέν είναι σε αυτές τις λίστες.
Δεν θα προσπαθήσουμε να απαξιώσουμε αυτές τις λίστες, ούτε θα ισχυριστούμε ότι είμαστε ή θα έπρεπε να είμαστε κι εμείς σε κάποια ανάλογη λίστα. Μπορούμε όμως να παραθέσουμε συνοπτικά, με απλά λόγια, τι κάνουμε για να έχουμε ανταγωνιστικό, αποδοτικό και ικανοποιημένο ανθρώπινο δυναμικό:

Επιλέγουμε τους καταλληλότερους. Δραστήριους, ευφυείς και σχολαστικούς ανθρώπους. Ομαδικούς “παίκτες”, φιλομαθείς, σχετικά αυτόνομους, με ικανότητες ανάληψης πρωτοβουλιών και λύσης προβλημάτων.
Επενδύουμε αρκετό χρόνο στον εγκλιματισμό των νεοπροσληφθέντων στην κουλτούρα και τις αξίες της εταιρίας μας και στον προσανατολισμό τους στον τρόπο που εργαζόμαστε.
Διαθέτουμε πολύ καλό περιβάλλον εργασίας, το οποίο χαρακτηρίζεται από ασφάλεια, υγιεινή, εργασιακή σταθερότητα και πολιτική “ανοικών θυρών” χωρίς μυστικά και “κρυφές ατζέντες”, που το βελτιώνουμε συνεχώς.
Προσφέρουμε ανταγωνιστικές αμοιβές, υψηλότερες από τον μέσο όρο του κλάδου.
Εκπαιδεύουμε και επιμορφώνουμε διαρκώς τους ανθρώπους μας, ώστε τα επίπεδα γνώσεων και δεξιοτήτων τους να συμβαδίζουν πάντα με τις εξελίξεις και τις καινοτομίες των κλάδων δραστηριοποίησής μας.
Ακολουθούμε την πολιτική “προαγωγών εκ των έσω”. Σε περίπτωση αποχώρησης κάποιου στελέχους προτιμούμε να προάγουμε κάποιον από την εταιρία στην θέση του και να αναπληρώσουμε το κενό, που θα δημιουργηθεί προσλαμβάνοντας έναν αρχάριο.
Παρέχουμε, εκτός από την βασική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, άδειες μητρότητας ή πατρότητας και όλες τις νόμιμες άδειες με αποδοχές.

Δεν είναι εύκολο να τα καταφέρεις όλα αυτά, ειδικά σήμερα. Αλλά εάν “η ζωή μπορεί να είναι μοναχική, βρωμερή, κτηνώδης και μικρή”, όπως υποστήριζε σθεναρά ο Άγγλος φιλόσοφος Thomas Hobbes, και ξοδεύουμε 1/3 της δουλεύοντας και 1/3 της κοιμώμενοι, πιστεύουμε ότι αξίζει τον κόπο να προσπαθούμε να έχουμε ένα πολύ καλό περιβάλλον εργασίας και ικανοποιημένο προσωπικό.

Για αυτό ίσως μπορούν να μιλήσουν καλύτερα παλιοί εργαζόμενοί μας, οι οποίοι αποχώρησαν για να ξεκινήσουν δική τους δουλειά αλουμινίου και σιδήρου, με πολλούς από τους οποίους συνεργαζόμαστε ακόμη. ΄Η κάποιοι άλλοι από το 70% του τωρινού ανθρώπινου δυναμικού μας, οι οποίοι μετρούν περισσότερα από 15 χρόνια μαζί μας.