ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ

Προηγμένη μηχανολογία αλουμινίου και σιδήρου

Ακρίβεια, ακρίβεια, ακρίβεια…

Για την συναρμολόγηση μιάς κατασκευής, η οποία αποτελείται απο κομμάτια υλικών και εξαρτημάτων συναρμοσμένα μεταξύ τους ώστε να αποτελούν ένα ενιαίο αντικείμενο απαιτείται σχολαστικότητα και τρομακτική ακρίβεια στα πάντα.
Πάρτε για παράδειγμα ένα ανοιγόμενο παράθυρο αλουμινίου:
Το προφίλ πρέπει να κοπεί ακριβώς στα μέτρα που πρέπει. Τα διαγώνια κοψίματα στις άκρες πρέπει να γίνουν με γωνία 45 μοιρών ακριβώς.
Οι υποδοχές για τα εξαρτήματα (λαβές, πόμολα κλειδαριές) και οι τρύπες για τις βίδες χρειάζονται επίσης μεγάλη ακρίβεια.

 

Έχουμε επενδύσει σε εξοπλισμό, που μας δίνει την δυνατότητα επεξεργασίας αλουμινίου και σιδήρου με πάρα πολύ μεγάλη ακρίβεια.
Παραθέτουμε ένα παράδειγμα επεξεργασίας προφίλ αλουμινίου με κόψιμο και δημιουργία υποδοχών χωρίς την επέμβαση ανθρώπινου χεριού, με φωτογραφίες και βίντεο.

Κέντρο επεξεργασίας CNC Emmegi Comet T4

Κέντρο επεξεργασίας CNC 4 συνεχώς ελεγχόμενων αξόνων, με δυνατότητα διαμόρφωσης του προϊόντος με ανεξάρτητες ηλεκτροκίνητες μέγγενες ή τοποθετημένες μέσω του άξονα Χ, για επεξεργασίες σε μπάρες ή τεμάχια αλουμινίου, PVC, ελαφρά κράματα και γενικότερα ατσάλι. Επεξεργάζεται μπάρες έως 4 m μήκος.

Ο 4ος άξονας επιτρέπει στο ηλεκτρικό μαντρέλι να περιστρέφεται στο CN από 0° έως 180° χωρίς διακοπή, για την εκτέλεση των επεξεργασιών στο περίγραμμα του προφίλ. Διαθέτει αποθήκη εργαλείων 8 θέσεων, στην άκρη του φορείου, άξονας X, ικανό να δεχθεί 2 γωνιαίες μονάδες και μια δισκόφρεζα, για την εκτέλεση κατεργασιών στις 5 όψεις του τεμαχίου.

Διαθέτει επίσης ένα κινητό επίπεδο επεξεργασίας που διευκολύνει τις εργασίες φόρτωσης/εκφόρτωσης του τεμαχίου και αυξάνει σημαντικά τον τομέα επεξεργασίας.

Προγραμματισμός ακριβείας της επεξεργασίας.

Ο περιστρεφόμενος φορέας των 8 διαφορετικών κεφαλών κάτω από το router, με μία από αυτές προσαρμοσμένη στην υποδοχή του.

Η άκρη του φορείου του router με την υποδοχή, όπου μπορούν να προσαρμοστουν 8 κεφαλές με 8 διαφορετικά εργαλεία επεξεργασίας.

Το router μπορεί να περιστραφεί σε διάφορες γωνίες και να εκτελεί επεξεργασίες υπο γωνία.

Το Comet T4 σε δράση: Κοπή ακριβείας.

Βίντεο: Κοπή ακριβείας με το Comet T4